Listasimme lempipaikkamme ja -puuhamme Levillä ja lähialueella, ja kokosimme niistä pienen matkaoppaan. Toivottavasti hotellivieraammekin löytävät vinkkien avulla mieliharrastuksensa pariin tai lähistöltä jotain uutta ja innostavaa.

Hauskoja hetkiä Levillä!

Luonto ja ulkoilu

Sauvakävely ja patikointi

Leviltä ja sen ympäristöstä löytyy retkeilyreittejä ja luontopolkuja jokaiselle vauvasta vaariin. Useiden reittien varrella on tauko- ja tulistelupaikkoja. Laita jalkaan hyvät kengät ja lähde nauttimaan Levin alueen upeista luontopoluista! Lähireitit johtavat retkeilijän luontoon, lyhyelle pyrähdykselle tai pidemmälle patikkaretkelle.

Jääkausipolku lähtee Levi Summitin ja Hotel Levi Panoraman pihapiiristä ja kulkee 9km matkan Levitunturin ympäri puurajan tuntumassa. Polulle pääsee Levi Express-hissillä tai kävelemällä eturinteen ylös. Matkan varrelta löydät jääkaudesta kertovia luontopolkutauluja.

Huippupolku on n. 800m mittainen, esteetön ja katettu maisemareitti Levitunturin huipun ympäri. Sen pääset kiertämään kävellen, pyörällä, lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla. Huippupolku alkaa Gondoli2000 –yläasemalta.

Kätkätunturin huiputus ja Pahtakuru - Kätkätunturi nousee Immeljärven rannasta ja huipulle vievä reitti lähtee aivan Levin tunturikylän keskustan tuntumasta. Pahtakurussa pääsee ihailemaan jääkauden aikaansaannoksia – reitti Pahtakuruun poikkeaa hieman huipulle menevältä polulta, ja sijoittuu melko lähelle Immeljärven rantaa. Pahtakuruun aikovan kannattaa varata kartta taskuunsa tai varata opastettu retki, joita tarjoaa esimerkiksi Lapin Luontoelämys.

Vaativalle vaeltajalle on tarjolla pidempiäkin luontopolkuja, eikä Pallas-Yllästunturin kansallispuistokaan ole kuin noin tunnin ajomatkan päässä.

Levin kartat ja reitit

 

Aktiviteetit löytyvät myös kootusti täältä.


Koskenlasku, melonta ja veneretket

Seikkailumielisille on tarjolla koskenlaskua vaikkapa kumiveneellä tai autonrenkaalla! Ounasjoen melontaretket soveltuvat koko perheelle ja rauhasta nauttiva voi osallistua vaikkapa keskiyön melontaretkelle. Lapin luontoelämys järjestää ohjattuja koski- ja melontaohjelmia ja kesän viikko-ohjelmasta löydät leppoisat veneretket Aakenusjärvelle.

Polkupyöräily

Kyläpyörillä pääset tutustumaan Levin lähialueisiin pyörän selässä. Pakkaa eväät mukaan ja pyöräile Levitunturin ympäri, matka on noin 18 kilometriä. Hotel Levi Panorama on yksi kyläpyörien virallisista vuokrauspaikoista.

Maastopyöräilijälle reittejä riittää aina lyhyistä pyrähdyksistä pidempiin pyörävaelluksiin. Miltä kuulostaisi pyöräretki Leviltä Kätkän ympäri, tai jopa Ylläs- tai Aakenustuntureille saakka? Myös alamäkipyöräilyn harrastajille löytyy oma Levi Bike Park. Maastopyörät, fatbiket ja muut pyörät saat vuokrattua Zero Pointin kesävuokraamosta. Suosittuja fatbikejä pääsee kokeilemaan myös kesän viikko-ohjelmassa.

Maastopyöräilyreitit 

Frisbeegolf

Levin Activity Parkin yhteydessä sijaitsee frisbeegolfrata. Ratoja löytyy erilaisia, niin tosipelaajien AAA1-väyliä kuin koko perheen kanssa pelaaville sopivia B1-väyliä. Kuntokin nousee pelaamisen yhteydessä ja maisemat ovat mitä upeimmat! Rata on käytössä veloituksetta, kiekot voi vuokrata tai ostaa Activity Parkin kesävuokraamosta, voit myös käyttää omia kiekkoja. Kesällä voi pelata vaikka yöttömässä yössä!

Golf

Levin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee Levin koillisrinteiden juurella. Täällä saat pelata mieleenpainuvissa tunturimaisemissa vaikkapa yöttömän yön auringon alla. Upea Taalojärvi sijaitsee kentän sisällä ja tuo lisähaastetta pelaamiseen. Klubitalolla sijaitsevat Pro Shop, caddiemastertilat, pukeutumis- ja peseytymistilat, Ravintola Draivi sekä saunallinen Member’s Club. Väylän 12 jälkeen voi nauttia virvokkeita myös taukopaikkana toimivassa paviljongissa. Klubitalolla on myös golfsimulaattori, jossa voit harjoitella ympäri vuoden. Kun majoitut Hotel Levi Panoramassa, voit sisällyttää green feen majoituspakettiisi!

Levi Golf & Country Club

Saunasafari

Hyppää lautalle rannalta ja nauti kesä- tai syysillasta saunan lauteilla. Lauttasaunasafarista voi nauttia Levi- ja Kätkätuntureiden kainalossa sijaitsevalla Immeljärvellä. Lauteille mahtuu 15 henkeä ja terassilla voi nauttia grilliherkkuja. Kippari pysäyttää lautan kun mielestäsi paras uima- tai kalapaikka löytyy.

Kalastus

Levin kupeesta ja lähimaastoista löytyy useita kalaisia jokia ja järviä, joista löytyy kala-apajia niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kalastajille. Aloittelevalle kalamiehelle tai -naiselle on tarjolla myös valmiita kalastusretkiä. Kalaa löytyy kaikista alueen vesistöistä; ahventa, haukea ja siikaa saa vaikkapa Levi- ja Sirkkajärvistä, Munajärvestä sekä Rautusjärvestä. Harjusta ja taimenta löytää osasta Ounasjokea tai Kapsajokea. Aivan Levin juurella sijaitsevaan Immeljärveen on istutettu taimenta ja harria, ja suurin Immeljärvestä saatu järvitaimen onkin painanut yli 5,6 kg!

Kalaan!

Hevosvoimia

Hyppää satulaan ja nauti Lapin luonnosta hevosen selästä käsin! Rauhalliset suomenhevoset tai varmajalkaiset islanninhevoset vievät sinut vaellukselle Levin alueella. Aloittelijat pääsevät nauttimaan vaikkapa lyhyestä, kahden tunnin metsäretkestä kokeneiden ja rauhallisten hevosten selässä. Vaativimmille hevosmiehille ja – naisille puolestaan on tarjolla mm. Levin huiputus, useiden päivien ratsastusretkiä tai ratsastusleirejä.

Taide ja kulttuuri

Samiland

Samiland on maailmanlaajuisen Unesco Observatory Cultural Village -ohjelman osahanke, joka on avoinna Levi Summit Kongressi- ja näyttelykeskuksen yhteydessä. 500m² sisänäyttely ja 10.000m² ulkonäyttely esittelevät Euroopan Unionin ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, historiaa ja nykypäivää. Sisänäyttelyssä voi tutustua mm. eri saamelaisryhmien kansalaispukuihin, käyttöesineisiin sekä poronmiehistä kirjoitettuja tarinoita. Voit myös seurata gps-pannalla varustetun poron liikkeitä reaaliaikaisesti. Ulkonäyttelyalueen 300m pitkän polun varrella voi tutustua erilaisiin saamelaisiin perinnerakennuksiin, niiden käyttötarkoituksiin ja sisustukseen. Ulkonäyttelyalueella on myös poroaitaus, jossa vierailijoilla on mahdollisuus tutustua poroihin tai syöttää niitä vaikkapa jäkälällä.

Liput voi ostaa Hotel Levi Panoraman vastaanotosta. Myös museokortti käy.

www.samiland.fi


Särestöniemi

Reidar Särestöniemen (1925-1981) taiteilijakoti, nykyisin Särestöniemi-museo, sijaitsee Kittilässä Kaukosen kylässä. Museossa voi tutustua taiteilijan työympäristöön, ja museon kokoelmista löytyy lähes 500 Särestöniemen taideteosta. Valtaosa näistä on öljyvärimaalauksia, pastellitöitä ja akvarelleja. Lisäksi kokoelmissa on myös luonnoksia ja luonnoslehtiöitä. Esillä olevat työt vaihtuvat teemoittain kerran tai kahdesti vuodessa. Museo on avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-18, juhlapyhinä suljettu.

www.sarestoniemenmuseo.fi


Valokuvanäyttely

Levi Summitin ja Hotel Levi Panoraman välisellä yhdyskäytävällä on esillä jopa kolmemetrisiä valokuvateoksia, jotka kuvaavat Lapin värien, tunnelmien ja vuodenaikojen vaihteluita. Esillä on yli 100 upeaa teosta. Taulut esittelevät Tunturi-Lapin alueen maisemia ja niiden värivaihteluja eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Kaikki kuvat on ostettavissa ja tilattavissa erikokoisina tauluina tai julisteina myös omaan kotiin, lahjaksi tai yrityksen tiloihin.


Lisätietoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Galleria Raekallio

Vuonna 1950 Kittilässä syntynyt taiteilija Reijo Raekallio on käynyt Lahden taidekoulun. Raekallio aloitti taiteilijanuransa opiskelun ja lyhyen taideopettajan uran jälkeen vuonna 1981, ja on 35-vuotisen taiteilijanuransa aikana hän on tehnyt lähes 2000 vesiväri- ja öljymaalausta sekä grafiikkaa. Hän rakensi ateljeensa autioituneeseen Pöntsön kylään. Epäilyksistä huolimatta hän rakensi kylään myös galleriansa vuonna 1988. Galleria on auki päivittäin klo 10-20.

Reijo Raekallio on tunnettu ilmeikkäistä akvarelliporoistaan, jotka saavat vanhallekin lapinkävijälle hymyn huulille!

www.galleriaraekallio.com

Galleriaan

Palsa-museo

Taitelija Kalervo Palsan kotitalo sijaitsee Kittilän kirkonkylällä. Sen pihapiirissä sijaitsee myös Getsemane-nimeä kantava ateljee, josta löytyvät taitelijan tekemät seinämaalaukset. Museo on avoinna kesäaikaan kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Palsan taide on lähellä surrealismia, naivismia ja primitivismiä, vaikkakin hän itse luokitteli taiteensa fantastiseksi realismiksi. Kauko Sorjosen säätiö kunnosti ja entisöi Palsan kotitalon ja vuonna 2013 se avattiin uudelleen museona. Museon toimintaa hallinnoidaan Särestöniemi-museon kautta.

www.kaukosorjosensaatio.fi/getsemane/

Kesän ja syksyn vauhtilajit ja moottoriurheilu

Mönkijäsafarit

Mönkijäsafari tarjoaa kesäaikaan hauskan mahdollisuuden tutustua Levin maisemiin. Nauti maastosta ja vauhdin hurmasta tukevien ajopelien selässä. Levin ohjelmapalveluyritykset tarjoavat vauhdikkaita mönkijäsafareita.

Alamäkipyöräily

Levi on ykkösvalinta vauhdikkaan alamäkipyöräilyn harrastajille! Leviltä löytyvät radat haastavaankin harrastamiseen, Levi Bike Park tarjoaakin SM- ja PM-tasoisia ratoja. Gondoli2000-hissillä nouset ylös Levitunturin huipulle maisemia ihaillen ja taukoa voit pitää vaikkapa huipulla sijaitsevassa Ravintola Palovartijassa.

Lisätietoa 

Koskenlasku

Seikkailumielisille on tarjolla koskenlaskua vaikkapa kumiveneellä tai autonrenkaalla! Lapin luontoelämys järjestää ohjattuja koski- ja melontaohjelmia.

Talven aktiviteetit

Laskettelu ja hiihto

Levin hiihtokeskus tarjoaa loistavat puitteet lakettelusta ja lumilautailusta innostuneille. Levillä on 43 rinnettä ja 28 hissiä sekä Alpine Training Park ja South Park. Levi ”Blackillä” lasketaan mm. Maailman Cupin osakilpailu, mutta rinne on avoinna suurimman osan kaudesta kaikille hurjapäille!

Levillä on myös parhaimmillaan jopa 230km huollettuja latuja niin tasamaastossa kuin korkeuserojen kera. Latukahviloita löytyy myös useiden latujen varrelta ja vaihtoehtoisesti voitte pakata eväät ja hyödyntää Levin alueen laavuja!

Talvikävelyreitit ja lumikenkäily

Levillä pääset nauttimaan maisemista myös ilman suksia, kävely- ja talvipyöräilyreittejä on 20km edestä. Lumikenkäily onnistuu tietenkin myös ”off trail” henkisesti. Voit tehdä retken itsenäisesti tai järjestetyillä retkillä –vaikka revontulijahdissa!

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailussa pääset toden teolla nauttimaan vauhdin hurmasta! Moottorikelkkoja vuokrataan Levillä monen yrityksen voimin ja voit valita laajasta retkitarjonnasta. Reittejä löytyy miltein 900km verran, joten valinnanvaraa löytyy niin pitkille kuin lyhyemmillekin retkille! Muistutuksena kuitenkin, että moottorikelkan ajamista varten vaaditaan vähintään T-ajokortti.

Moottorikelkkareitit

Husky ajelut, hevosretket ja porot

Levillä pääset kokemaan elämyksiä eläinten kanssa erityisesti talviaikaan! Husky-ajeluita tarjotaan usean järjestäjän voimin, esimerkiksi: Polar Lights Tours jossa tarjotaan husky- hevos- ja poro-ohjelmia, Tundra Huskies sekä Levin Huskypuisto.

Islanninhevosretkiä pääset tekemään Lapin Saagan islanninhevostallilla aivan Levin keskustan lähettyvillä.

Sammun porotilalla sekä Hotelli K5 Levin sisäpihalla pääset katsomaan ja syöttämään poroja.

Touhua lapsiperheille

Activity Park

Levi Activity Park sijaitsee Levitunturin länsipuolella, ja se pitää sisällään Lasten liikennepuiston, uusitun seikkailupuiston, skeittipuiston, kaksi tenniskenttää, alamäkipyöräilyreitit sekä frisbeegolf- ja minimigolfradat. Liikennepuiston polkuautoilla meno on maksutonta ja viereisellä leikkikentällä voi keinua, kiipeillä ja laskea mäkeä. Seikkailupuiston radat kulkevat eri korkeuksilla ja voit valita ratoja helpoista haastaviin. Vaihtoehtona on myös Santa's Zipline Vaijeriliukumaraton, joka sisältää 10 vaijeriliukua, ja joista pisin on yli 100 metriä pitkä. Perheen pienimmille on tarjolla 10 tehtävän kiipeilyrata, jossa lapset pääsevät kiipeilyn hurmokseen vanhempien valvonnassa. Tällä lasten radalla kiivetään korkeintaan metrin korkeudella ja kiipeily tapahtuu ilman valjaita. Frisbeegolfrata on maksuton, ja kiekot voi tarvittaessa vuokrata.

Levi Activity Park Uusi seikkailupuisto

Kesäkelkkarata

Levin eturinteen Levi Express-hissin päätepysäkiltä voi tulla vauhdikkaasti alas kesäkelkkarataa pitkin yhden- tai kahden hengen kelkalla. Kesäkelkkarata on avoinna kesällä ja syksyllä säästä riippuen. Sateella kelkkailemaan ei pääse. Lippuja Levi Express-hissiin ja kesäkelkkaradalle voi ostaa Zero Pointista tai Hotel Levi Panoramasta.

Minigolf

Minigolfia voi harrastaa Levi Activity Parkissa ja Tonttulassa Könkään kylässä.

Kylpylän Lastenmaailma Ailu Family Fun

Lähes 300m² kokoinen sisäleikkipuisto kutsuu leikkimään! Lastenmaailmasta löytyy mm. pallomeri, kiipeilyteline, leluja ja vaikka mitä hauskaa puuhaa. Uutuutena keilaus, joka kuuluu sisäänpääsyn hintaan. 10e sisäänpääsymaksulla (alle 2v ilmaiseksi ja huoltajat leikkimaailman puolelle veloituksetta (keilaus +5€/sarja/hlö sis keilakengät) pääsette perheen voimin temmeltämään! Lastenmaailmasta voi suunnata myös Elämyskylpylään, ja samasta talosta löytyy myöskin Burger King ja Classic Pizza ravintolat.

Ailu Family Fun Levi Hotel Spa

Eläimet

Levillä pääset nauttimaan eläinten ihanuudesta. Hevosvoimia tarjoavat sekä suomenhevoset että islanninhevoset, ja sopivia ratsastusretkiä järjestetään niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin ratsastajille. 


Ihanat valjakkokoirat nauttivat rapsutuksista myös kesällä. Koiriin pääsee tutustumaan ohjatusti kesän viikko-ohjelmalähdössä keskiviikkoisin ja lauantaisin!

 

Relax & Wellness

Hotel Levi Panoraman maisemasaunat sijaitsevat hotellin 7. kerroksessa. Ikkuinoista avautuvat upeat maisemat eturinteen yli Levin matkailukeskukseen. Saunojen takkahuoneessa on mukava vilvoitella ja terassilta voit ihailla tunturimaisemia. Hotellivieraiden iltasauna-aika on päivittäin klo 21 saakka ja muina aikoina vuokrattavissa yksityisesti. Hotellissa majoittuessasi saunat ovat käytössä veloituksetta, ulkopuolisille saunamaksu on 7 € / henkilö. Lisätietoja vastanotosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 016 336 3000.

Immelkartano tarjoaa uniikkeja saunaelämyksiä Immeljärvellä, Levin ja Kätkän helmassa ympäri vuoden. Talvella Arktinen sauna sekä sen yhteydessä sijaitseva avanto rohkaisevat kokeilemaan Arktisen kasteen. Savusauna tarjoaa lempeät löylyt ja mahdollisuuden ihailla revontulia Huljun lämpimässä kylvyssä. Kesällä puolestaan on mahdollisuus viettää ilta järvenselällä lauttasaunalla saunoen, uiden tai vaikkapa kalastaen.

www.immelkartano.fi/fi/Saunaan

Levin Elämyskylpylä pitää sisällään yhteensä 17 sisä- ja ulkoallasta. Lisäksi tiloista löytyy useita erilaisia saunoja sekä vesiliukumäki. Kylpylässä vaihtelevat valot, äänet sekä luonnonilmiöt muodostavat kiehtovan kokonaisuuden kaikenikäisille. Kylpylä on avoinna päivittäin klo 10-22.

Kylpyläesittely

Levi Wellness Club tarjoaa monenlaisia ohjattuja liikuntatunteja sekä personal training –palvelut kolmessa toimipisteessä Levillä!

Levi Wellness Club